200 g polohr. mouky
| 4 vejce
| 150 g mouč. cukru
| 4 lžíce teplé až horké vody
| 1 marmeláda či džem
| 1,5 balíčku piškotů
| rum+voda (cca 1dcl v poměru 1:1)
| čokoládová poleva
| 1 Salko
| kostka másla
| hrubá mouka a tuk na vysypání plechu či peč.papír
Postup přípravy receptu Řezy Karamelka:
Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slaz. kond. mléka dáme do vody a cca 2 hoďky vaříme, v téže vodě pak necháme vychladnout. Vychladlé otevřeme a vyšleháme s máslem.
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše opatrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč. papír a upečeme.
Vychladlý korpus potřeme silněji marmeládou či džemem, poklademe piškoty, které jsme smočili ve vodě s rumem (1:1). Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chcete mít povch dvoubarevný jako já, tak ještě vidlličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo.
Dáme ztuhnout do lednice a dobře uschováme :-)... Mňam.
Dobrou chuť !
Fotky receptu Řezy Karamelka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!