Postup přípravy receptu Řezy s ovocem a rosolem:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku, olej, vanilkový cukr, kypřící prášek a nakonec vpracujeme sníh z bílků.
Piškotové těsto nalijeme na vymazaný plech nebo do dortové formy a upečeme dozlatova. Upečený korpus necháme vychladnout.
Pak piškot potřeme zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovými cukry, poklademe ovocem a připravíme si rosol. Svaříme šťávu, vodu a pudink. Hmotu necháme trochu zchladnout a pak jí polijeme vychladlé řezy.
Řezy s ovocem a rosolem necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne. Druhý den řezy nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.