Použité suroviny receptu Řezy z odpalovaného těsta:
Těsto:
| 65 g másla
| 2 špetky soli
| 150 g hladké mouky
| 5 vajec
| Náplň a zdobení:
| 500 g míchaného kompotu
| 6 plátků bílé želatiny
| 2 lžíce malinového destilátu
| 500 ml smetany ke šlehání
| 2 lžíce cukru
| 1 lžička mleté vanilky
| 1 balíček ztužovače šlehačky
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Řezy z odpalovaného těsta:
Plech vyložíme papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 200°C.
Uvedeme do varu 250 ml vody s máslem a solí. Všechnu mouku vsypeme najednou a stále mícháme, až se těsto nelepí na stěny hrnce a na dně se vytvoří bílý povlak. Hrnec odstavíme a postupně vmícháme vejce.
Hotové těsto pak natřeme na plech, pokropíme trochu vodou a pečeme 10-12 minut. Během pečení nesmíme otevřít dvířka trouby. Upečené těsto vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Míchaný kompot necháme na sítu vychladnout. Šťávu zachytíme. Upečený plát nakrájíme na 3 pruhy( asi 8x40 cm). Želatinu necháme změknout v chladné vodě. 3 lžíce malinového destilátu zahřejeme a pak v něm rozpustíme želatinu. Vzniklou směs smícháme s ovocem a dáme chladit.
Ze smetany, ztužovače, cukru a vanilky ušleháme pevnou šlehačku. Dva pruhy těsta poklademe ovocem, potřeme šlehačkou a položíme na sebe. Poslední pruh si rozkrájíme na asi 4 cm široké plátky a ty pak naskládáme na poslední ovocno-šlehačkovou vrstvu(pokud bychom nechali horní plát celý, bude se to potom špatně krájet). Poprášíme cukrem a před podáváním necháme ještě trochu zchladnout.
Fotky receptu Řezy z odpalovaného těsta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!