4 plátky vepřové kotlety
| 3 cibule
| 1 lžíce oleje
| 2 lžíce mleté sladké papriky
| 150 ml vývaru
| 300 g strouhaného eidamu
| 1 malý bílý jogurt
| sůl
Postup přípravy receptu Římské maso pod sýrem:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a na pánvi na rozpáleném oleji orestujeme dorůžova. Kotlety omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolíme je a obalíme v mleté paprice. Do zapékací misky přendáme orestovanou cibuli, na ni naskládáme připravené kotlety, podlijeme vývarem a vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečeme asi 40 minut. Nastrouhaný sýr promícháme s jogurtem, směsí rovnoměrně pokryjeme maso a pečeme dál asi 20 minut.
Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Římské maso pod sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!