Použité suroviny receptu Rizoto se šafránem, klobásou a hráškem:
1 l vody
| pažitka
| 80 g paprikové klobásky
| 1 cibule
| 4 lžíce hrášku
| 170 g rýže
| 4 str. česneku
| 2 kostky bylinkového bujónu
| 1 dl vína
| dle potřeby šafrán
| parmazán
| sůl
| olej
Postup přípravy receptu Rizoto se šafránem, klobásou a hráškem:
Rýži vypereme pod tekoucí vodou a uvaříme ve vroucím bylinkovém vývaru doměkka. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Tenké paprikové klobásky nakrájíme na jemná kolečka. Hrášek necháme okapat.
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek, vmícháme klobásky, okořeníme šafránem a krátce orestujeme. Potom vmícháme uvařenou rýži, vše podlijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří. Nakonec vsypeme hrášek a vše podle chuti osolíme.
Šafránové rizoto s klobáskou podáváme ozdobené usekanou pažitkou a podle chuti posypané strouhaným parmazánem.
Fotky receptu Rizoto se šafránem, klobásou a hráškem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!