Vložil: | berunaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Rizoto z vepřového masa:
3 sáčky rýže ve varných sáčcích
| 1/2 kg vepřové plece
| menší hrst sušených hub
| 3 pol. lžíce hrášku
| 1 pol. lžíce kukuřice
| 1 pol. lžíce medu
| Podravka
| mletá paprika-sladká
| sůl
| pár kapek sójové omáčky
| 10 dkg storouhaného sýru-Eidam
Postup přípravy receptu Rizoto z vepřového masa:
Omyté maso vložíme do pekáčku a zalijeme směsí, kterou si připravíme takto: V hrnečku smícháme med, trochu Podravky, mletou papriku, sůl a pár kapek sójové omáčky. Hrneček doplníme vodou, promícháme a přidáme na maso. Sušené houby si namočíme na 10 min. do vody a také přidáme k masu. Takto připravené maso pečeme v předehřáté troubě do měkka. Občas přeléváme vypečenou šťávou. Rýži uvaříme dle návodu. Hrášek a kukuřici povaříme 5 min. v osolené vodě a necháme okapat. Upečené maso nakrájíme na drobné kousky, které vrátime do pekáčku a promícháme s vařenou rýží, zeleninou a vypečenou šťávou. Na talíři tvoříme naběračkou kopečky z rizota a sypeme strouhaným sýrem.
Fotky receptu Rizoto z vepřového masa:
Fotky vložil: berunaa,uschi3,ronecek,Vlaďuša,zanedz,Marci7