Použité suroviny receptu Roláda s citronovým krémem:
250 g cukru
| 4 vejce
| 150 g hl. mouky
| 1 lžička nastr. citr. kůry
| trocha citr. aroma
| krém
| 130 g cukru moučka
| 250 g másla
| 3 lžíce citr. šťávy
| 4 vejce
| čokol. poleva
| kand. ovoce
| na zdobení citrony
Postup přípravy receptu Roláda s citronovým krémem:
Oddělíme žloutky od bílků a třeme je s 80 g cukru do pěny. Přidáme citronovou kůru, aroma a mouku. Nakonec vmícháme sníh z bílků a zbytku cukru. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů asi 10 minut. Upečenou roládu vyjmeme z trouby a svineme ji ještě teplou i s papírem. Vychladlou roládu rozvineme, zbavíme papíru a potřeme dvěma třetinami krému. Zbylým potřeme povrch rolády a obalíme ji v nasekaném kandovaném ovoci. Zdobíme kousky citronu.
Krém: vejce a cukr dáme do kotlíku a vložíme do vodní lázně. Šleháme do zhoustnutí, hustou pěnu vyjmeme z lázně a necháme vychladnout. Máslo utřeme s citronovou šťávou a kůrou do pěny, poté do něj vmícháme žloutkovou pěnu.
Fotky receptu Roláda s citronovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!