Použité suroviny receptu Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami:
těsto: 80 g moučkového cukru
| 70 g hladké mouky
| 25 g maizeny
| 4 bílky
| 6 žloutků
| 1 sáček vanilkového cukru
| moučkový cukr na posypání utěrky
| náplň: 200 g jahod
| 5 plátků želatiny
| 375 ml smetany ke šlehání
| 150 g bílé čokolády
| 20 ml pomerančového likéru
| zdobení: moučkový cukr
| mleté vlašské ořechy
Postup přípravy receptu Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami:
Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem a 20 g moučkového cukru. Do vzniklého krému vmícháme prosátou mouku a maizenu. Z bílků a zbylého cukru vyšleháme pevný sníh, který nakonec zlehka zapracujeme do těsta.
Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C asi 10 až 15 minut. Upečený korpus překlopíme na utěrku poprášenou moučkovým cukrem a opatrně odstranímepečicí papír.
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Pak ji vymačkáme. Smetanu zahřejeme. Rozpustíme v ní čokoládu i želatinu a odstavíme ji. Když vychladne, dochutíme ji pomerančovým likérem a nejlépe na noc ji uložíme do chladničky.
Druhý den krém vyšleháme a natřeme na piškotový plát. Jahody očistíme, omyjeme a necháme okapat. Pak je rozložíme podél jedné z delších stran piškotu. Korpus stočíme a roládu necháme zatuhnout. Nakonec ji posypeme moučkovým cukrem a ozdobíme mletými ořechy.
Fotky receptu Roláda se světlým pařížským krémem a jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!