Vložil: | radio11 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 19 |
|
|
Použité suroviny receptu Roláda z vepřové pečeně plněná mletým masem a bylinkami:
1200 g vepř. pečeně bez kosti
| náplň
| 400 g mletého masa
| drcený kmín
| ostrá paprika
| 1 lžíce petrželky
| 1 lžíce pažitky
| 1 cibule
| 1 vejce
| 6 str. česneku
| sůl, ostrá hořčice, sádlo
Postup přípravy receptu Roláda z vepřové pečeně plněná mletým masem a bylinkami:
Vepřovou pečeni seřízneme tak, abychom získali co největší plát masa, který naklepeme paličkou. Ten potom ořízneme do tvaru obdélníku. Z odřezků bychom měli získat asi 400 g masa, které umeleme. Cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky.
Umleté maso spojíme s vejcem, vmícháme cibuli, česnek, bylinky a podle chuti osolíme a okořeníme pálivou paprikou, pepřem a kmínem.
Naklepaný plát masa osolíme a potřeme ostrou hořčicí. Doprostřed urovnáme náplň a okraje rolády sešijeme nití.
Roládu pečeme velmi pomalu za častého potírání vepřovým sádlem.
Fotky receptu Roláda z vepřové pečeně plněná mletým masem a bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!