Použité suroviny receptu Rožmberský zapečený kapr:
4 porce kapra (po 120-150 g)
| špetka soli
| na obalení hladká mouka
| 1/2 lžičky sladké mleté papriky
| 2 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| na vymazání máslo
| 4 plátky šunky (po 15-20 g)
| 40-50 g tvrdého sýra
| 4 vejce
| trochu petrželky
| 2 lžíce smetany
Postup přípravy receptu Rožmberský zapečený kapr:
Porce kapra (nejlépe bez kůže a kostí) osolíme, zlehka obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou a zvolna opečeme na směsi oleje a másla. Opečené porce vložíme do zapékací mísy vymazané máslem a každou přikryjeme plátkem šunky, na který dáme čtvrtinu nastrouhaného sýra smíchaného s rozšlehanými vejci, nadrobno nakrájenou petrželkou a smetanou. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu nastrouhaného sýra. Porce kapra zapečeme v předehřáté troubě nebo pod grilem dozlatova.
Fotky receptu Rožmberský zapečený kapr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!