1 sklenka rybízová marmeláda
| vřelá voda
| 200 g cukr moučka
| 4 lžíce rum
| 260 g polohrubá mouka
| 220 g máslo
| 10 g kakao
| 4 ks vejce
| 1/2 balíčku prášek do pečiva
| 200 g cukr
Postup přípravy receptu Rumové řezy s polevou:
Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 170 - 180 °C.
Máslo utřeme se žloutky a cukrem do pěny. Přidáme rum a ještě chvíli třeme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem, prosejeme a lehce vmícháme do máslové pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který překládáním zapracujeme do těsta.
Připravené těsto rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech, vložíme do trouby a upečeme. Upečený rumový korpus necháme vychladnout. Vychladlý korpus potřeme rybízovou marmeládou.
Připravíme si rumovou polevu. Cukr utřeme s rumem a trochou vroucí vody dohusta. Polevou ihned přelijeme celý moučník a polevu necháme zaschnout.
Rumové řezy nakrájíme a můžeme podávat.
Fotky receptu Rumové řezy s polevou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!