Postup přípravy receptu Ruské vejce:
Brambory uvaříme ve slupce, vychladíme a očistíme. Nakrájíme je na kostičky, přidáme hrášek, na malé kostičky nakrájenou uvařenou mrkev, okurky a cibuli. Všechno promícháme, salát osolíme, opepříme a zalijeme uvařenou a vychlazenou zálivkou z vody, octa, cukru a soli. Důkladně promícháme a necháme chvíli odpočívat.
Mezitím žloutky osolíme a šleháme na nejnižším stupni mixérem. Tenoučkým pramínkem do žloutků přiléváme olej. Když už máme hustou hmotu, ručně přimícháme hořčici a smetanu. Majonézou přelijeme salát, promícháme a odložíme do lednice.
Vychlazený salát naložíme do mísy a dle fantazie ozdobíme uvařeným vejcem, šunkou, kapií, okurkou, salámem a petrželovou natí. Podáváme s pečivem.
Fotky receptu Ruské vejce:
Fotky vložil: uschi3,evabel,alenab,mirta