Použité suroviny receptu Růžičková kapusta na vestfálský způsob:
1 kg růžičkové kapusty
| 200 g malých uzených klobásek
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce polohrubé mouky
| 1/8 l mléka
| na špičku nože cukr a strouhaný muškátový oříšek
| špetka soli
| 1 vejce
| 1 lžíce nasekané petrželové natě
| 50 g čerstvě nastrouhaného ementálu
| máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu Růžičková kapusta na vestfálský způsob:
Z růžiček odstraníme poškozené listy, zkrátíme košťály a nařízneme do křížku. Růžičky omyjeme. Vaříme 15 minut pod pokličkou v 1 litru slané vody. Klobásy nakrájíme na stejná kolečka. Růžičkovou kapustu slijeme a 1/8 litru vody si dáme stranou. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Rozehřejeme 1 lžíci másla a přidáním mouky uděláme světlou jíšku. Prostupně přiléváme mléko a za stálého míchání povaříme 5 minut. Omáčku odstavíme a přimícháme cukr, muškátový oříšek, sůl a vejce. Růžičky kapusty a nakrájené klobásy naskládáme do ohnivzdorné formy, zalijeme omáčkou, posypeme petrželí a sýrem a zbylými kousky másla. Zapékáme v trobě 15 minut.
Fotky receptu Růžičková kapusta na vestfálský způsob:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!