Vložil: | Ivuna |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Rybí filé po vídeňsku:
500 g rybího filé
| 100 g uzené slaniny
| 4 ks sterilované okurky
| 1,5 dl sladké smetany ke šlehání
| 1 lžíce hořčice
| 2 lžíce kaparů
| 50 g sýra na strouhání
| 1 ks citron
| sůl
| 20 g másla
Postup přípravy receptu Rybí filé po vídeňsku:
Omyté filé pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a 60 minut necháme na chladném místě. Odleželé filé necháme okapat a nakrájíme na porce. Na dno vymaštěného pekáče dáme vrstvu filé, polijeme částí šlehačky rozšlehané se solí a hořčicí, obložíme plátky slaniny, lžící kaparů a 2 nastrouhanými okurkami. Zakryjeme druhou částí filé a postup opakujeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 30 minut. Několik minut před dopečením posypeme nastrouhaným sýrem. Rybí filé po vídeňsku podáváme s opečenými brambory a se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Rybí filé po vídeňsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!