Použité suroviny receptu Rybízový krém se šlehačkou:
6 plátků čiré želatiny
| 300 g červeného rybízu
| 4 žloutky
| 70 g cukru
| 1 bal. vanilkového cukru
| 250 ml mléka
| 200 ml smetany na šlehání
Postup přípravy receptu Rybízový krém se šlehačkou:
Želatinu namočíme ve studené vodě. Rybíz propereme, bobule otrháme. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem v horké vodní lázni. Poté postupně za stálého míchání přiléváme mléko, až vznikne hladký krém. Vyjmeme z vodní lázně. Želatinu vymačkáme, dáme do krému a rozpustíme. Dobře promícháme. Hmotu postavíme na 1 hodinu do chladu, až začne slabě želírovat. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme do krému. Několik zrnek rybízu odložíme stranou na ozdobu, zbytek přidáme do krému. Naplníme jej do dezertních misek a posypeme odloženým rybízem.
Fotky receptu Rybízový krém se šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!