|   
 
    | Vložil: | Misaba |  | Porcí: | 12 |  | Doba přípravy: | 50 min |  | Hodnocení: | Žádné hodnocení |  | Počet hodnocení: | 0 |  |  | 
Použité suroviny receptu Rybízový mřížkový koláč:
těsto: 200 g  hery
 | 200 g  krupicového cukru
 | 2  vejce
 |  nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
 | 230 g  hladké mouky
 | 2 lžičky  kypřicího prášku
 | 25 g  solamylu
 |  tuk na vymazání formy
 |  hrubá mouka na vysypání formy
 | náplň: 300 g  rybízu
 | 250 g  měkkého tvarohu
 | 1  vejce
 | 100 g  moučkového cukru
 | 1  vanilkový cukr
 | 1 lžíce  pudinkového prášku
 | 2 lžíce  rumu
 | 1 lžička  strouhané citronové kůry
Postup přípravy receptu Rybízový mřížkový koláč:
Omyjeme rybíz, necháme ho okapat a pomocí vidličky stáhneme ze stopek. Změklou Heru nakrájíme na kousky a utřeme ji s cukrem do pěny. Postupně do ní zašleháme vejce s citronovou kůrou. Nakonec do tukové hmoty zlehka vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a solamylem.
Na náplň rozmícháme tvaroh s vejcem, moučkovým a vanilkovým cukrem. Pak do směsi přidáme pudinkový prášek a dochutíme ji rumem a citronovou kůrou. Vymícháme hladký krém.
Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem, vysypeme moukou a rozetřeme na něj těsto. Povrch posypeme rybízem. Tvarohový krém dáme do cukrářského sáčku a na těsto nastříkáme mřížku. Moučník pečeme při 170 °C asi 25 minut.
Fotky receptu Rybízový mřížkový koláč: 
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!