Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
7. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Ryba ze Žluté řeky: Rybu rozdělíme na porce a vyjmeme větší kosti. Několikrát příčně prořízneme kůži až na kost, posolíme a každou porci obalíme solamylem rozmíchaným v troše vody. Vkládáme do pánve s mírně teplým oleje ... …více»
|
7. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Krabi s vejcem: Šťávu z konzervy odlijeme zvlášť, krabí maso dáme do pánve se zahřátým olejem a přilijeme rozkvedlaná vejce. Odloženou krabí šťávu smícháme se šťávou z půlky citronu a špetkou mletého zázvoru. Vmíchám ... …více»
|
7. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Filé po tyrolsku: Částečně rozmrazené filé vysušíme, naporcujeme, můžeme rozkrájet na kostičky, osolíme, opepříme a na horkém oleji opečeme doměkka. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme rostlinným tukem, vložíme filé, p ... …více»
|
7. 01. 2009 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Hráškové rizoto s garnelami: Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme najemno a na 1 lžíci rozpáleného oleje zpěníme. Přidáme rýži a necháme ji 1 minutu zpěnit. Zalejeme vínem. Po malých dávkách přidáváme zeleninový vývar a za stálého ... …více»
|
7. 01. 2009 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Jedlé slávky zapečené v kari omáčce: Na oleji zpěníme jemně sekanou cibuli a petrželku, přidáme čerstvě rozmrazené slávky, osmahneme, zalijeme vínem a krátce podusíme. Ze 20 g másla a z mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji mlék ... …více»
|
7. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Candát po vinárnicku: Vymazat pánev, posypat jemně krájenou cibulkou, česnekem rozetřeným se solí, několika drcenými zrnky pepře, položit porce candáta a udusit s dobrým červeným vínem, jemně zahustit máslovou jíškou. V ji ... …více»
|
7. 01. 2009 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Candát po chorvatsku: Candátové řezy protkneš uzenou slaninou, vložíš do pánve vymaštěné máslem, osolíš, opepříš a v troubě na kyselé smetaně udusíš. Příloha: brambory.
... ... …více»
|
7. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Candát v burgundské omáčce: Na pánev dej rozpustit máslo, přidej jemně nakrájenou cibulku, pár kuliček pepře, trochu soli a přidej dobře oprané řezy z candáta. Zalej dobrým červeným vínem a vodou. Dus cca 10-15 min. Omáčku zahus ... …více»
|
7. 01. 2009 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Kapr zámeckého pána: Čerstvého naporcovaného kapra potřeme osoleným rozpuštěným máslem a dáme na hodinu do lednice. Pak si připravíme těstíčko: 2 vejce rozšleháme se 2 vrchovatými lžícemi hladké mouky, se špetkou zázvoru ... …více»
|
7. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Mořská štika s mangem a saturejkou: Vezmeme mořskou štiku a podélnými řezy zhotovíme filety. Filety marinujeme 1 den ve směsi obsahující: 2 lžíce oleje, špetku bazalky, špetku bílého pepře, soli a chilli. Druhý den vyndáme marinované fi ... …více»
|