Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Velký roční horoskop na rok 2025 | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Jarní prázdniny 2025 – termíny |
4. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Pstruh plněný houbami: Pstruhy necháme rozmrazit, důkladně omyjeme, osušíme a nasolíme.
Nakrájíme na plátky cibuli, česnek a houby. Pokud nemáme čerstvé houby, můžeme použít např. houby naložené v soli.
Cibuli s česnekem ... …více»
|
4. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Kapr v rosolu s vlašskými ořechy: Ocet svaříme s vodou, přidáme kořenovou zeleninu, všechno koření a sůl. Vložíme porce kapra a vaříme 15 minut. Potom rybu vyjmeme, vývar procedíme a přidáme do něj želatinu, kterou jsme rozpustili ve ... …více»
|
4. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Marinované pečené rybky po staňkovsku: Očištěné a vykuchané rybky osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme na oleji. Svaříme vodu, ocet, koření, cukr a sůl. Přidáme na jemná kolečka nakrájenou cibuli, nasekaný kopr a vše necháme vychladno ... …více»
|
4. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Bílá ryba naložená podle baštýře Kříže: Ryby oškrábeme, vykucháme, hlavy necháme. Prosolíme a naložíme do nádoby. Po 48 hodinách je vyjmeme a opláchneme ve vodě. Připravíme marinádu – svaříme vodu s octem, kořením, zeleninou, solí a cukrem ... …více»
|
4. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Marinovaný kapr po vídeňsku: Kapra nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, vejci rozšlehanými s pivem, strouhance a na oleji opečeme. Ve vodě svaříme ocet, cibuli, kořenovou zeleninu, koření a nálev necháme vychladnout. Stu ... …více»
|
4. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Marinovaný úhoř na víně: Úhoře osolíme a opečeme na oleji do zlatova. Rybu vyjmeme, olej přidáme do nálevu z vody, octa a bílého vína, přidáme koření, na jemná kolečka nakrájené šalotky a plátky citrónu, vše vaříme asi hodinu ... …více»
|
4. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Marinovaný pstruh na víně: Očištěné pstruhy osolíme, opepříme a necháme hodinu odležet. Mezitím svaříme ve vodě s vínem a octem cibuli a všechno koření. Když přejde var, přidáme pstruhy a vaříme pomalu 20 minut. Potom ryby vyjm ... …více»
|
4. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Marinovaný kapr podle kuchařky Boženky: Kapra nakrájíme a porce osolíme, obalíme v mouce, potom v rozšlehaných vaječných bílcích a znovu v mouce. Na sádle nebo oleji opečeme do zlatova a necháme vychladnout. Porce vložíme do nádoby, posypem ... …více»
|
4. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Marinovaný hlubocký kapr: Do vody přidáme ocet, sůl, koření, zeleninu a vaříme 15 minut. Do vroucí vody přidáme porce kapra a vaříme dalších 15 minut. Maso vyjmeme a necháme vychladnout. Rybí porce zbavíme větších kostí, srovn ... …více»
|
4. 01. 2009 Ryby
Příprava receptu Zapečené palačinky se špenátem a krevetkami: Posekaný a opraný čerstvý špenát podusíme na másle 10 minut, osolíme, opepříme a zakápneme citronem. Ve smetaně rozšleháme vejce a vmícháme sýr. Na palačinky naklademe podušený špenát, krevetky a poto ... …více»
|