Jeřabiny - nejoblíbenější recepty |
Likér ořechovka - nejoblíbenější recepty |
Hrajte s námi SUDOKU online ! |
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 |
![]() |
24. 02. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Sleď smažený ve smetaně: Filety vymočíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánev nalijeme smetanu, vložíme nakrájeného sledě a smažíme na malém plameni 5 - 7 minut až smetana začne žloutnout a houstnout. Cibuli nakrájíme na půl ... …více»
|
![]() |
24. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Sleď na tatarský způsob: Odmočené a propláchnuté filety nakrájíme na malé kostky, cibuli nasekáme co nejdrobněji a smícháme spolu. Přidáme zbytek koření a rajský protlak. Postupně za stálého míchání přidáváme olej až se vytvo ... …více»
|
![]() |
24. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Cukety s plody moře na kopru: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájený česnek a petrželku. Přidáme plody moře, osolíme, opepříme a podlijeme vínem. Když se víno částečně vydusí, přidáme na kolečka nakrájené cukety a pod pokličkou dusím ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Kapr po provensálsku: Maso očistíme. Tymián smícháme se solí, mletým pepřem, lisovaným česnekem a lžící oleje. Směsí natřeme porce ryby, uložíme do pekáčku, pokapeme citronovou šťávou, posypeme strouhankou a poklademe ... ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Kapr se šalvějí: Kapra nakrájíme na tenké porce (asi 1-1,5 cm široké), osolíme potřeme lisovaným česnekem, posypeme zázvorem a šalvějí a obalíme v mouce. Opékáme na oleji z obou stran dozlatova. Příloha -brambory. ... ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Penne s tuňákem: V osolené vodě uvaříme těstoviny. Na velké pánvi osmahneme na oleji cibulku až zesklovatí. Přidáme hrášek, rozdrobeného tuňáka i s olejem a podusíme. Pak přidáme rajčatový protlak, ochutíme solí ... ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Ďáblovy krevetky : Na velké pánvi rozehřejeme olej, hodíme na něj nasekaný na drobno česnek a chilli papričku, osmažíme míchajíce přibližně dvě minuty. Pak přidáme krevety a zbylé suroviny, osolíme, opepříme, promícháme ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Příprava receptu Krevety naložené v oleji : Krevety opláchneme, necháme okapat a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme krevety a přismažíme přibližně 3 minuty (měly by začít růžovět), vypneme a k nim přidáme nakrájenou cibuli na půlměsíce a ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Nepravý kaviár: Slanečka očistíme a máčíme ve vodě. Vejce uvaříme natvrdo. Jikry nebo mlíčí utřeme s tukem a žloutky, přidáme strouhanou cibuli a opepříme. Slanečky a bílky posekáme, přimícháme do hmoty a přikapáváme ... …více»
|
![]() |
23. 02. 2008 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Klasické mušle: Mušle pečlivě očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou. Vodu uvedeme do varu, přidáme víno, nakrájenou kořenovou zeleninu, dochutíme solí (nebo vegetou), pepřem a cukrem. Vaříme 10 minut a poté přidáme ci ... …více»
|