![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
29. 11. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapr podle baštýře: Na oleji zpěníme na kolečka pokrájenou cubuli. Přidáme kapra, nakrájené houby, sůl, pepř a citronovou šťávu
Pečeme v troubě a podlijeme vínem.
Dochutíme česnekem a koprem, Necháme vychladnout ve šťá ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybí ražniči: Očištěné ryby nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným nebo utřeným česnekem a necháme odležet. Slaninu nakrájíme na větší čtverečky, klobásu a cibuli na kolečka, papriku na kousky ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rybí karbanátky z Dánska: 1. Filé opláchneme a povaříme v páře 10 - 15 minut.
2. Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme vejce, tvaroh, sůl, pepř, strouhanku a posekanou petrželku.
3. Do směsi přidáme povařené filé a ... ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Treska jako guláš: Filé z tresky omyjeme, osušíme a pokrájíme. Kousky rybího masa dáme do porcelánové mísy, pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi půl hodiny odležet. Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidá ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bohémské filé: Osolím a okmínuji plátky filé, opeču po obou stranách, podleji
trochu vodou, přidám veškerá rajčata, pokrájená do libovolných
tvarů. Moc nedusím, spíš proteplím, přesunu po porcích na talíře,
. ... …více»
|
![]() |
28. 11. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nakládaný kapr: Kapra stáhnout, nařezat na podkovy, prosolit, dát do mísy a na 3 dny do lednice. Oprat, vyříznout páteř, zkusit vytáhnout velké kosti, dát do mísy,
zalít octem (ponořit), na 3 dny do lednice.
... ... …více»
|
![]() |
27. 11. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kapr na kari s feferonkami: Feferonky a cibuli jemně pokrájíme a na oleji krátce osmažíme.
Přidáme osolené, posypané kmínem, zázvorem, karí kořením a
hořčicí potřené porce kapra. Lehce osmahneme po obou stranách,
podlijeme ... …více»
|
![]() |
27. 11. 2007 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Těstoviny á la tuňák: Těstoviny uvaříme běžným způsobem podle návodu v osolené vodě. Na troše olivového oleje zpěníme najemno nasekanou cibuli. Přidáme okapaného tuňáka, kukuřici a rajčata z konzervy. Osolíme, opepříme a ... …více»
|
![]() |
27. 11. 2007 Ryby Žádné hodnocení
Příprava receptu Domácí naložení sledi : Sledě omyjeme, podélně rozpůlíme, odřízneme hlavu a ocas a vykostíme. Na 24 hodin vložíme do nálevu č. 1:500 ml vody, 200 ml octa a půl lžíce soli. Ryby musí být v nálevu celé ponořené. Druhý den nále ... …více»
|
![]() |
27. 11. 2007 Ryby
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sekaná z kapra : Rybu pokrájenou na porce osolíme a podusíme na másle, vychladlou vykostíme a maso pomeleme spolu s bůčkem. Přidáme vejce, strouhanku, krupičku, česnek a podle chuti koření a sůl. Nakonec přidáme rozpu ... …více»
|