Postup přípravy receptu Pečený losos s křenovou omáčkou:
Z řezů lososa stáhneme kůže, omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme. Pánev středně rozpálíme a vložíme do ní porce lososa, kterého z každé strany 5 minut pečeme. Při obracení si počínáme opatrně, dbáme na to, abychom neporušili řezy. Po této době na každý řez dáme kousek čerstvého másla a nádobu s rybou dáme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180-210 C zhruba 15-20 minut. Losos nesmí ztmavnout.
Porce přendáme na mísu, polijeme omáčkou a ozdobíme plátky citronu a brusinkovým kompotem.
Příprava omáčky: Smetanu, cukr, worchestrovou omáčku a citrónovou šťávu našleháme a nakonec vmícháme nastrouhaný křen. Je-li potřeba, osolíme.
Příloha: bílé pečivo, vařené nebo pečené brambory