Postup přípravy receptu Platýs vařený v páře s okurkou :
Připravíme si všechny ingredience kromě listů máty. Z ryby stáhneme kůži, nakrájíme ji na větší kusy a omyjeme. Porce potřeme olejem, poprášíme je mletým koriandrem a necháme půl hodiny odležet. Pak je omyjeme a obalíme ve směsi lehce opraženého besonu a anýzu. Necháme 15 minut a znovu omyjeme. Poté rybu polijeme polovinou jogurtu a necháme opět hodinu odležet. Když marináda začíná zasychat, potřeme porce pastou z opražené cibule, zázvoru a kardamonu. Necháme odpočinout další půl hodiny ? mezitím nasekáme listy máty nadrobno. Potřeme rybu zbývajícím jogurtem, smíchaným s mátovými listy a šafránem. Rozpálíme nádobu a vložíme do ní řezy se vším okořeněným jogurtem. Přidáme okurku, nakrájenou na proužky asi 5x2 cm široké, ochutíme rozlámanou skořicí a osolíme. Pečeme (jednou obrátíme), dokud se jogurt nevysuší. Přidáme trochu tuku a mléka, dobře přikryjeme pokličkou a necháme vařit v páře v mírně vyhřáté troubě asi 15 minut. Nakonec rybu po obou stranách opečeme. Platýs je hotový, když se maso začíná přichytávat ke dnu nádoby.