Postup přípravy receptu Rychlá řecká pita :
Na dvou lžících olivového oleje jemně orestujeme nakrájený pórek. Přidáme rozdrobený balkánský sýr, tvaroh, vmícháme celé vejce, ochutíme špetkou drceného kmínu a špetkou oregána a asi dvě minuty vše povaříme až se utvoří sýrová hmota.
Poté si rozválíme listové těsto na 4 tenké pláty velikosti plechu, na kterém budeme pitu péct.
Pracnější varianta: na plech s pečícím papírem položíme plát těsta, potřeme hmotou, položíme další plát, opět potřeme hmotou. Opakujeme. Poslední vrstva je těsto.
Rychlejší varianta: plát těsta potřeme hmotou a srolujeme jako štrůdl.
Dáme péct do středně vyhřáté trouby, pečeme asi 5 minut na minimum, poté zesílíme na střed a pečeme tak dlouho až těsto zezlátne.Těsně před dopečením můžeme potřít žloutkem.