4 žloutky
| 100 g moučkového cukru
| 100 ml marsaly (sladké víno)
| kůra z 1 pomeranče
| 100 g hroznového vína
| citronová kůra
Postup přípravy receptu Sabayon s ovocem:
Do širokého hrnce nalít do poloviny vodu a uvést ji do mírného varu. V horké vodní lázni pak za stálého šlehání spojit v misce žloutky a moučkový cukr. Šlehat tak dlouho, dokud se nevytvoří hustá pěna. Misku vyjmout, do pěny zašlehat nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu přilít marsalu. Pak misku s hotovou pěnou rychle zchladit ve studené vodě.
Žloutkový krém rozdělit do 4 misek a ozdobit hroznovým vínem a strouhanou citronovou kůrou.
Fotky receptu Sabayon s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!