150 g čokolády na vaření
| 150 g másla
| 1 sáček vanilkového cukru
| 200 g cukru krupice
| 7 ks vajec /žloutky a bílky zvlášť/
| 150 g polohrubé mouky
| trochu tuku a hrubé mouky /na vymazání a vysypání dortové formy/
| 200 g meruňkové marmelády
| 200 g čokoládové polevy
| 200 ml smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Sachr dort :
Předehřejeme si troubu na 170-180 stupňů. V misce postavené ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, vanilkový cukr a máslo. Odstavíme a vyšleháme do pěny a postupně zašleháváme všechny žloutky. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do husté čokoládové pěny společně s prosátou moukou.
Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme těstem. Povrch uhladíme stěrkou a pečeme v předehřáté troubě asi 50-60 minut. Dort vyjmeme z trouby a necháme zchladnout na mřížce, potom sejmeme formu a korpus překlopíme na pečicí papír.
Vychladlý korpus v polovině rozkrojíme na dva stejné díly, spodní část potřeme meruňkovou zavařeninou a přiklopíme horním dílem. Povrch celého korpusu pak tence potřeme zbylou zavařeninou. Čokoládovou polevu rozpustíme podle návodu na obalu a dort na mřížce nebo papíru jí potřeme.
Necháme ztuhnout a vychladit v lednici, nejlépe do druhého dne. Podáváme s ušlehanou smetanou.