Použité suroviny receptu Salámové košíčky plněné zelím a zapékané se sýrem:
400 g kyselého zelí
| 200 g měkkého salámu
| 20 g sádla
| 20 g cibulky
| 30 g sádla, nebo jiného tuku na její usmažení
| dle chuti: cukr
| dle chuti: sůl a pepř
| dle chuti: drcený kmín
| 20 g hrubé mouky
| dle chuti: tvrdý na hrubo nastrouhaný chutný sýr na posypání
Postup přípravy receptu Salámové košíčky plněné zelím a zapékané se sýrem:
Salám neloupáme a nakrájíme ho ostrým nožem na tenká kolečka. Vložíme na rozpálenou pánev s omastkem a osmažíme je pouze na jedné straně. Vyjmeme je z pánve. Zelí vymačkáme a pokrájíme. Na rozehřátou pánev vložíme sádlo a osmažíme na něm pokrájenou cibuku s cukrem. Ke konci cibulku poprášíme moukou. Ještě trochu osmažíme a potom přidáme zelí, kmín, osolíme a opepříme podle chuti a pozvolna podusíme (je-li zapořebí přikápneme trochu vývaru). Sem tam zamícháme. Takto připraveným zelím plníme salámové košíčky, které posypeme sýrem a dáme na chvíli do velice horké trouby zapéct (nebo pod gril), až sýr začne bublat. Hotové košíčky podáváme s bramborovou, nebo hrachovou kaší.
Fotky receptu Salámové košíčky plněné zelím a zapékané se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!