500 ml mléka
| 20 g droždí
| špetka cukru
| 250-300 g hladké mouky
| 1 vejce
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 100-150 g měkkého salámu
| trochu petrželky
| na pečení tuk
| na obalení nastrouhaný sýr
Postup přípravy receptu Salámové lívance:
V několika lžících vlažného mléka rozmícháme droždí se špetkou cukru, lžící mouky a necháme vykynout. Ke kvásku přidáme vejce, sůl, pepř, nadrobno nastoruhaný nebo nadrobno nakrájený salám, petrželku a střídavě vmícháváme zbylé mléko a mouku. Těsto necháme asi půl hodiny kynout. Naběračkou lijeme do tukem vymazaných dílků lívanečníku nebo na pánev asi 1/2 cm silnou vrstvu těsta a po obou stranách pečeme dozlatova. Lívance obalíme v nastrouhaném sýru a ihned podáváme.
Fotky receptu Salámové lívance:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!