Vložil: | Hankca |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Ryba s domácí majonézou :
250 gramů uvařené ryby
| 1 kyselejší jablko
| 100 gramů nasekaných kyselých okurek,
| svazeček nasekaného kopru
| 1 lžíce kaparů
| 4 brambory uvařené ve slupce,
| 1 lžíce hořčice
| 1 žloutek,
| 100 gramů bílého jogurtu
| šťáva z poloviny citronu
| 100 ml oleje
| sůl,
| pepř
| listy salátu nebo čekanky na ozdobu
Postup přípravy receptu Ryba s domácí majonézou :
Uvařenou rybu zbavíme kostí a jemně rozdrolíme. Žloutek vložíme do misky, přidáme hořčicy, třeme a postupně během tření přiléváme olej, dokud nevznikne hustá majonéza, kterou smícháme s jogurtem, osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu. Brambory oloupeme a nakrájíme na hrubší pláty, které klademe na listy salátu nebo čekanky. Na brambory položíme rozdrolenou rybu, jablko, okurky, polovinu pažitky a kaparů. Vše zalijeme připravenou majonézou a dozdobíme zbytkem pažitky a kaparů.
Fotky receptu Ryba s domácí majonézou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!