Vložil: | veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 23 |
|
|
Použité suroviny receptu Segedínský guláš s paprikou a smetanou:
600 g vepřové plece
| 1 velká cibule
| 3 stroužky česneku
| 40 g vepřového sádla
| 1 lžíce rajského protlaku
| 1 lžička celého kmínu
| sůl
| mletý černý pepř
| 1 lžíce mleté sladké papriky
| 400 g kysaného zelí
| 1 červená paprika
| 40 g hladké mouky
| 150 ml smetany (12%)
Postup přípravy receptu Segedínský guláš s paprikou a smetanou:
Vepřové maso omyjeme a nakrájím na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nasekáme na kostičky, česnek prolisujeme. V kastrolu rozpustíme sádlo a osmahneme na něm cibuli. Přidáme maso a orestujeme ho. Když zbělá, přimícháme k němu česnek, rajský protlak a kmín. Vše osolíme, opepříme, poprášíme mletou paprikou a podlijeme vodou. Maso necháme pod pokličkou zvolna dusit asi 30 minut. Kysané zelí překrájíme a přidáme ho k masu. Společně vaříme dalších asi 20 minut. Papriku očistíme a nakrájíme na nudličky. Když je maso měkké, přidáme ji do kastrolu. Guláš zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a 10 minut povaříme. Dochutíme ho solí, pepřem a odstavíme. Podáváme se zakysanou smetanou a bramborami.
Fotky receptu Segedínský guláš s paprikou a smetanou:
Fotky vložil: Natural,katkina,zdenka69,MichelePrg,piskotik,smudlinek