Postup přípravy receptu Sekaná pečeně se sýrem na víně:
Pečivo namočíme do vody potom ho vymačkáme a rozmělníme. Přidáme ho k masu, doplníme vejcem, nahrubo nastrouhaným sýrem, kořením, solí, na kostičky nakrájenou mrkví a petrželkou. Česnek a cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a v horkém sádle osmahneme, přidáme k masu, promícháme a utvoříme šišku.
Pekáček vyložíme slaninou, na ni dáme masovou šišku a vložíme do dobře vyhřáté trouby. Během pečení podléváme vínem. Po půlhodině sekanou obrátíme poklademe plátky slaniny a dopečeme.
Upečenou sekanou vyjmeme z pekáčku, do šťávy přidáme bujón, dolijeme zbylé víno, povaříme, přilijeme v trošce studené vody rozmíchanou škrobovou moučku a mícháme až omáčka zhoustne. Dochutíme citrónovou šťávou.