![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
14. 07. 2021 Škola vaření
Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny …více»
|
![]() |
13. 07. 2021 Škola vaření
V létě tak nějak přirozeně zařazujeme do našeho jídelníčku lehčí jídla. Místo teplé večeře si raději dáme salát a občas je třeba i zeleninový pokrm něčím oživit. Skvělou alternativou k jednoduchým …více»
|
![]() |
13. 07. 2021 Škola vaření
Vyznat se v široké nabídce olejů na trhu není vůbec jednoduché. Nevhodně zvolený olej přitom nemá vliv jen na chuť výsledného pokrmu, ale může ovlivnit naše zdraví, a to jak pozitivně, tak i negativně …více»
|
![]() |
8. 07. 2021 Škola vaření
Rýžovou mouku si řada lidí spojí s asijskými pokrmy. Její využití ale dávno přesahuje tradiční asijskou kuchyni a uplatníte ji velmi snadno i v té české. Do jídelníčku přinese zpestření, zajímavou …více»
|
![]() |
22. 06. 2021 Škola vaření
Máta, bazalka, petržel i pažitka – bez zelených bylinek si jen málokdo z nás dokáže představit jarní a letní recepty. Ať už připravujete polévku, maso na grilování či letní salát, určitě by ve vašem …více»
|
![]() |
17. 06. 2021 Škola vaření
Sezona grilování je v plném proudu. Vůně pečeného masa se line ze zahrádek, balkónů či teras. Hostitelé se předhánějí, čím své hosty překvapí. Už dávno nejde jen o steaky a klobásy. Stále častěji se …více»
|
![]() |
16. 06. 2021 Škola vaření
Nadýchané housky, tradiční vánočky a mazance, koláče ani žitný chléb s křupavou kůrkou by neexistovaly bez poctivého kvásku. Jeho historie sahá tisíce let před počátek našeho letopočtu. Přestože se …více»
|
![]() |
19. 05. 2021 Škola vaření
Snídaně pro děti, obědy pro manžela, večeře pro vás všechny… Taky máte občas pocit, že trávíte v kuchyni celé hodiny? Naučte se vaření zrychlit a usnadnit, aniž byste svou rodinu připravila o chutné …více»
|
![]() |
12. 05. 2021 Škola vaření
Každému chutná jiná káva. A to je dobře, vždyť každý jsme jiný. Naštěstí je i výběr káv pestrý a na správný způsob přípravy toho není potřeba moc. Stačí kvalitní káva, rozemletá na vhodnou hrubost …více»
|
![]() |
27. 04. 2021 Škola vaření
Chystáte-li se nějakou oslavu a chcete svou rodinu pohostit nějakou specialitou, sáhněte po jehněčím. Mladé maso by totiž nemělo chybět na žádné slavnostní tabuli. Nemusíte se obávat typické …více»
|