![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 08. 2021 Škola vaření
Kdy jindy než v létě vyrazit do přírody a užít si jednou jídlo trochu jinak, na louce nebo v parku. Příprava jídla s sebou ale může být docela oříšek. Co všechno přichystat, abyste si pochutnali …více»
|
![]() |
18. 08. 2021 Škola vaření
Ačkoliv se o kešu smýšlí jako o ořechu, botanicky se jedná o jedlou nažku, což je suchý nepukavý plod. Ať budeme kešu nadále říkat tak, či onak, patří asi k nejoblíbenějším suchým plodům na svět …více»
|
![]() |
9. 08. 2021 Škola vaření
Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné „grilovačky“. Tentokrát se zaměříme na maso, které je lehké, křehké, dietní, a přitom chutné – na ryby. Podle čeho poznáte …více»
|
![]() |
5. 08. 2021 Škola vaření
Češi grilování milují a jsou schopni grilovat i v dešti, hlavně když to na rozpáleném kovu prská a syčí. Překvapivě však na českých grilech častěji najdeme kuřecí a vepřové maso. Králem každé …více»
|
![]() |
27. 07. 2021 Škola vaření
Určitě jste již slyšeli o přepuštěném másle neboli Ghí a jeho benefitech. Pavel Berky pro Vás shrnul ty nejzajímavější, jak si jej připravit doma a navíc pro Vás má i pár tipů co si s ním můžete …více»
|
![]() |
15. 07. 2021 Škola vaření
Je nejvyšší čas vytáhnout gril a nachystat pořádné pohoštění. Chcete-li letos překvapit své nejbližší, zkuste něco netradičního. Divoký losos gorbuša má výtečnou chuť a spolu s ním dokážete vykouzlit …více»
|
![]() |
14. 07. 2021 Škola vaření
Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny …více»
|
![]() |
13. 07. 2021 Škola vaření
V létě tak nějak přirozeně zařazujeme do našeho jídelníčku lehčí jídla. Místo teplé večeře si raději dáme salát a občas je třeba i zeleninový pokrm něčím oživit. Skvělou alternativou k jednoduchým …více»
|
![]() |
13. 07. 2021 Škola vaření
Vyznat se v široké nabídce olejů na trhu není vůbec jednoduché. Nevhodně zvolený olej přitom nemá vliv jen na chuť výsledného pokrmu, ale může ovlivnit naše zdraví, a to jak pozitivně, tak i negativně …více»
|
![]() |
8. 07. 2021 Škola vaření
Rýžovou mouku si řada lidí spojí s asijskými pokrmy. Její využití ale dávno přesahuje tradiční asijskou kuchyni a uplatníte ji velmi snadno i v té české. Do jídelníčku přinese zpestření, zajímavou …více»
|