![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 02. 2022 Škola vaření
Při smažení potravin, se kterým byste to neměli přehánět, byste měli dodržovat určitá pravidla, díky nimž jsou pokrmy nejen chutnější, ale také méně škodlivé. Je sice pravda, že smažení není nejvhodně …více»
|
![]() |
20. 01. 2022 Škola vaření
Zima dříve platila za hlavní a v podstatě jedinou sezónu uzení. Důvodem je fakt, že v zimě není problém udržet teplotu v udírně v rozmezí 15 až 30 °C, což je ideální limit pro pomalé uzení studeným …více»
|
![]() |
29. 10. 2021 Škola vaření
Podzim se už hlásí o slovo. Koruny stromů opět hrají všemi barvami a sychravé počasí dává najevo, že léto už je dávno pryč. Ale i tohle období je možné si zpříjemnit a zahřát se například s poctivým …více»
|
![]() |
21. 10. 2021 Škola vaření
Bez vajíček se v kuchyni obejde jen málokdo. Jen v loňském roce snědl podle údajů Českomoravské drůbežářské unie každý obyvatel ČR v průměru 263 vajec. I proto bychom měli věnovat pozornost tomu, j …více»
|
![]() |
20. 10. 2021 Škola vaření
Brambory jsou pevným základem české kuchyně a nabízejí velmi široké možnosti využití a úprav – od příloh přes hlavní jídla až po moučníky. Není ovšem brambora jako brambora a úspěch v kuchyni se …více»
|
![]() |
18. 10. 2021 Škola vaření
Historie smaženého sýra je plná překvapení. Ještě v první polovině 20. století šlo o luxusní delikatesu podávanou v nejdražších restaurací. Stačilo však pár let a stala se z něj „lidovka“. Jeho …více»
|
![]() |
13. 10. 2021 Škola vaření
Hledáte způsob, jak zvýšit konzumaci celozrnných výrobků? Sáhněte po zdravých celozrnných těstovinách. V minulosti býval rozhodujícím faktorem při výběru těstovin především jejich tvar – kolínka …více»
|
![]() |
30. 09. 2021 Škola vaření
Jaká zelenina chutná nejvíce Čechům? Podle průzkumu ČSÚ z roku 2019 rajčata. Následují cibule, melouny, salátové okurky, papriky a hlávkový salát. Na začátku 90. let jednoznačně dominovalo zelí …více»
|
![]() |
22. 09. 2021 Škola vaření
I když se nám to nemusí líbit, v kuchyni trávíme velkou část svého života. Neplní pouze funkci místa, kde připravujeme jídlo, ale je často také pomyslným srdcem celé domácnosti. Většina z nás je …více»
|
![]() |
14. 09. 2021 Škola vaření
Stejně jako v jiných oblastech i v gastronomii existuje řada mýtů, dogmat, omylů či polopravd. Pokud pak u konkrétních druhů potravin vstoupí do širšího povědomí, mohou ovlivnit jejich oblibu …více»
|