Vánoční cukroví - nejoblíbenější recepty | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! | Květina Vánoc - Vánoční hvězda |
20. 01. 2022 Škola vaření
Zima dříve platila za hlavní a v podstatě jedinou sezónu uzení. Důvodem je fakt, že v zimě není problém udržet teplotu v udírně v rozmezí 15 až 30 °C, což je ideální limit pro pomalé uzení studeným …více»
|
29. 10. 2021 Škola vaření
Podzim se už hlásí o slovo. Koruny stromů opět hrají všemi barvami a sychravé počasí dává najevo, že léto už je dávno pryč. Ale i tohle období je možné si zpříjemnit a zahřát se například s poctivým …více»
|
21. 10. 2021 Škola vaření
Bez vajíček se v kuchyni obejde jen málokdo. Jen v loňském roce snědl podle údajů Českomoravské drůbežářské unie každý obyvatel ČR v průměru 263 vajec. I proto bychom měli věnovat pozornost tomu, j …více»
|
20. 10. 2021 Škola vaření
Brambory jsou pevným základem české kuchyně a nabízejí velmi široké možnosti využití a úprav – od příloh přes hlavní jídla až po moučníky. Není ovšem brambora jako brambora a úspěch v kuchyni se …více»
|
18. 10. 2021 Škola vaření
Historie smaženého sýra je plná překvapení. Ještě v první polovině 20. století šlo o luxusní delikatesu podávanou v nejdražších restaurací. Stačilo však pár let a stala se z něj „lidovka“. Jeho …více»
|
13. 10. 2021 Škola vaření
Hledáte způsob, jak zvýšit konzumaci celozrnných výrobků? Sáhněte po zdravých celozrnných těstovinách. V minulosti býval rozhodujícím faktorem při výběru těstovin především jejich tvar – kolínka …více»
|
30. 09. 2021 Škola vaření
Jaká zelenina chutná nejvíce Čechům? Podle průzkumu ČSÚ z roku 2019 rajčata. Následují cibule, melouny, salátové okurky, papriky a hlávkový salát. Na začátku 90. let jednoznačně dominovalo zelí …více»
|
22. 09. 2021 Škola vaření
I když se nám to nemusí líbit, v kuchyni trávíme velkou část svého života. Neplní pouze funkci místa, kde připravujeme jídlo, ale je často také pomyslným srdcem celé domácnosti. Většina z nás je …více»
|
14. 09. 2021 Škola vaření
Stejně jako v jiných oblastech i v gastronomii existuje řada mýtů, dogmat, omylů či polopravd. Pokud pak u konkrétních druhů potravin vstoupí do širšího povědomí, mohou ovlivnit jejich oblibu …více»
|
13. 09. 2021 Škola vaření
Jaké jsou nejoblíbenější druhy dýní, k čemu se hodí a jaké mají benefity pro naše zdraví? Dýně nejenom výborně chutnají, ale mají také blahodárné účinky na naše zdraví a regenerují a posilují …více»
|