Postup přípravy receptu Skopová kýta po vídeňsku :
Skopovou kýtu dobře odblaníme a popřípadě zbavíme tuku. Nožem nebo protýkací jehlou uděláme v mase otvory a protýkáme polovinou slaniny nakrájené na hranolky, uzeným jazykem nebo uzeným masem i okurkami. Pak teprve na povrchu dobře osolíme a potřeme máslem. Na pekáč dáme druhou polovinu krájené slaniny, rozškvaříme ji a vložíme na ni kýtu. Přidáme pečlivě očištěnou a na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli, veškeré koření, osolíme, podlijeme vodou a zpočátku přikryté dusíme na plotně. Asi za hodinu dáme do trouby, pokličku nebo vrchní část pekáče sejmeme a pečeme doměkka. Během pečení obracíme. Přiléváme vodu nebo vývar, aby se zelenina ani maso nepřipálily. Mezitím připravíme ze dvou lžic másla a dvou lžic mouky světlou jíšku, zředíme ji a povaříme s vodou nebo vývarem. Měkké maso pak vyjmeme ze zeleninového základu, šťávu prolisujeme do jíšky, ještě povaříme a podle chuti dokořeníme. Maso vykostíme, nakrájíme na porce a podáváme s přílohou.