Použité suroviny receptu Skopová kýta s česnekem, cibulí a slaninou:
1/2 kg skopové kýty bez kosti
| 50 g slaniny
| 100 g cibule
| česnek
| sůl a pepř
| nové koření
| 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Skopová kýta s česnekem, cibulí a slaninou:
Kýtu protkneme proužky slaniny, potřeme prolisovným česnekem, osolíme, pokapeme olejem a necháme v chladnu asi 6 hodin uležet.
Potom ke kýtě přidámena na tenká kolečka pokrájenou cibuli, koření, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou v troubě.
Při pečení maso občas přelijeme mastnou šťávou a podlijeme vodou. Maso dopečeme už bez pokličky.
Fotky receptu Skopová kýta s česnekem, cibulí a slaninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!