Použité suroviny receptu Skopová pečeně na smetaně :
500 g-600 g skopové kýty
| 150 g jakékoliv kořenové zeleniny
| 1 kelímek smetany
| dle potřeby polohrubá mouka
| 100 g slaniny
| 1 bobkový list
| dle chuti citronová šťáva
| dle chuti nové koření
| 1-2 cibule
| dle chuti cukr
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| olej
Postup přípravy receptu Skopová pečeně na smetaně :
Očištěné maso odblaníme, protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, osmahneme a na tomto základu maso opečeme po všech stranách. Podlijeme vodou, přidáme koření a dusíme chvilku pod pokličkou. Potom maso dopečeme ve vyhřáté troubě doměkka bez pokličky. Měkké maso vyjmeme a po částečném zchladnutí nakrájíme na porce. Ve smetaně dobře rozmícháme mouku, přidáme za stálého míchání do šťávy a povaříme. Nakonec omáčku prolisujeme a dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Příloha - houskový knedlík.
Fotky receptu Skopová pečeně na smetaně :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!