Postup přípravy receptu Skopová pečeně s dýní:
Maso ze všech stran prosolíme, obalíme ve směsi ze všeho koření- obě papriky, kmín, koriandr, bazalka, směs pepřů. Pak maso vložíme do mísy, zalijeme mlékem a necháme marinovat nejméně 6 hodin, nejlépe přes noc. Dýni oloupeme, zbavíme ji měkkých částí a nakrájíme na nudličky, cibuli na kolečka. Feferonky rozřízneme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Pekáč vymažeme tukem, vložíme na něj maso vyndané z marinády a obložíme ho připravenou cibulí, feferonkami a plátky zbylého tuku. Nakonec podlijeme polovinou marinády z masa. Pekáč přiklopíme a pečeme 40 minut ve 200°C za občasného podlití marinádou. Poté přidáme k pečeni pokrájenou dýni a pečeme dalších 40 minut bez pokličky. Hotovou pečeni vyjmeme, přidáme hrášek maso naporcujeme a můžeme stolovat.
Kdo nemá rád příliš ostrá jídla vynechá feferonky a směs pepřů!