Postup přípravy receptu Skopová pečeně s kaší z kukuřice:
Maso osolíme, opepříme a obalíme v česneku a jedné lžíci nasekaného tymiánu a rozmarýnu. Pak je potřeme olejem a necháme v chladu odležet asi 10 minut. Mrkev, cuketu, dýni, papriku, řapíkatý celer a jarní cibulky očistíme a nakrájíme na větší kousky. Nakrájenou zeleninu osolíme, opepříme a promícháme se zbylým tymiánem a rozmarýnem. Pekáček vymažeme lžící másla a zeleninu do něj přendáme. Brambory omyjeme, odřízneme jim ze dvou protilehlých stran špičky a postavíme je k zelenině do pekáčku. Odleželé maso zprudka opečeme na pánvi, přidáme nakrájenou červenou cibuli a krátce ji s masem osmahneme. Pak vše přendáme do pekáčku na zeleninu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180 stupních Celsia asi 50 minut. Do hrnce dáme zbylé máslo, přilijeme asi 100 ml vody, přidáme kukuřici a uvaříme ji doměkka. Kukuřici zalijeme smetanou, osolíme a v mixéru rozmixujeme na kaši. Přidáme petrželku a krátce v mixéru promícháme. Kukuřičnou kaši podáváme jako přílohu k pečenému masu, společně se zeleninou a bramborami. Zdobíme bylinkami.