Postup přípravy receptu Skopová roláda s klobásou:
Skopovou plec vykostíme a z kostí uvaříme vývar. Maso upravíme na tenký plát, naklepeme, prosolíme a opepříme. Cibuli, petrželku a pažitku nakrájíme nadrobno, promícháme a posypeme tím maso. Na cibuli naskládáme plátky anglické slaniny a do středu rozprostřeme na čtvrtiny podélně rozkrojené klobásy. Plát svineme a pevně převážeme nití, povrch potřeme česnekem rozetřeným se solí, položíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě za stálého podlévání výpekem i vývarem na 140 °C doměkka. Měkkou roládu vyndáme a uchováváme teplou. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Omáčku provaříme, osolíme, opepříme a případně přecedíme. Roládu nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme obloženou zeleninou.