Použité suroviny receptu Skopová žebra na jalovci:
2 ks cibule
| 2 dl červené víno
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| podle chuti: jalovec
| dle potřeby: sádlo na smažení
| 4 porce skopová žebírka
| 1 bobkový list
Postup přípravy receptu Skopová žebra na jalovci:
Jalovec roztlučeme. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.
Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jalovcem. Pak je skládáme na sebe do kastrolu, přičemž je prokládáme cibulí a bobkovým listem. Vše zalijeme červeným vínem a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny odležet.
Uleželá žebírka zprudka opékáme na sádle a po obou stranách do červena. Během pečení je potíráme vínem smíchaným s kořením.
Opečená žebírka podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a zeleninovým salátem.
Fotky receptu Skopová žebra na jalovci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!