Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Skopové maso s datlemi:
500 g skopové kýty
| 50 g čerstvého zázvoru
| 30 g loupaných mandlí
| 3 lžíce oleje
| 1 lžíce medu
| 3 stroužky česneku
| 2 střední cibule
| 2 vejce natvrdo
| 100 g datlí
| 1 lžička citronové šťávy
| dle chuti: koriandr
| dle chuti: směs koření
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Skopové maso s datlemi:
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na tenké plátky nakrájený zázvor a na kostky nakrájenou kýtu, osolíme a okořeníme.
Maso orestujeme, přidáme prolisovaný česnek, trochu podlijeme a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny. Potom přidáme datle, med, koriandr a dusíme až je maso měkké.
Omáčku podle potřeby zredukujeme, přidáme spařené oloupané mandle a podle chuti citronovou šťávu. Nakonec ozdobíme nakrájenými vařenými vejci a podáváme.
Fotky receptu Skopové maso s datlemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!