Postup přípravy receptu Skopové maso se sójovými klíčky a mandlemi:
Skopové maso nakrájíme na tenké plátky (2 mm) o velikosti přibližně kovové pětikoruny. Smísíme s rozmočenou škrobovou moučkou, osolíme a dáme stranou. Na pánvi rozpálíme olej, prudce osmahneme sójové klíčky, vyjmeme děrovanou lopatkou a dáme stranou. Totéž uděláme s čerstvou, na proužky nakrájenou kapií (použijeme-li sterilovanou, dáme ji již do hotového pokrmu). Nyní do téže pánve dáme opražit plátky masa, přidáme česnek rozkrájený na plátky, osmahneme za stálého míchání z obou stran a zalijeme zálivkou, připravenou ze všech uvedených přísad. Krátce povaříme. Pak přidáme opražené mandle, osmažené sójové klíčky a proužky kapie. Promícháme. Nakonec zakápneme pokrm několika kapkami oleje. Podáváme s těstovinami – nejlépe vlasovými nudlemi (s petrželkou a celerovou natí), nebo s rýží a zeleninovým salátem. Místo sójových klíčků lze použít jemně na proužky nakrájené bílé zelí, celer nebo kedluben.