Postup přípravy receptu Skopové na rajčatech:
Skopové maso podle potřeby očistíme a odblaníme. Maso osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nasekáme najemno.
V kastrolu rozpálíme olej s máslem. Vsypeme cibuli a zpěníme ji. Vložíme česnek, maso a důkladně jej orestujeme ze všech stran. Skopové lehce podlijeme a dusíme téměř doměkka. Pak maso vyjmeme.
Mezitím si připravíme rajčata. Ta nařízneme, spaříme, zchladíme a oloupeme. Měkkou dužinu s pecičkami odstraníme, zbytek nakrájíme na kousky. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přidáme rajčata. Přidáme také rajčatový protlak a podle chuti citronovou šťávu, sůl, pepř a skořici. Důkladně promícháme a vložíme zpět maso. Za častého obracení a občasného podlévání dusíme skopové doměkka.
Hotové skopové na rajčatech podáváme s knedlíkem, rýží nebo brambory. Podáváme teplé a nejlépe na nahřátých talířích.