700 g skopové kýty
| 125 ml smetany
| 3 stroužky česneku
| 20 g čersvého zázvoru
| oleje
| 1 cibule
| 1/2 celeru
| 2 lžíce hladké mouky
| bylinky na ozdobení
| 100 ml masového vývaru
Postup přípravy receptu Skopové ragú na zázvoru:
Skopovou kýtu zbavíme přebytečnou tuku a dobře ji očistíme. Potom maso opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Nakrájíme je na kostky a ochutíme solí i mletým pepřem. Přidáme oloupané a prolisované stroužky česneku i najemno nastrouhaný čerstvý zázvor. Vše důkladně promícháme a necháme chvilku odležet v chladničce. Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a zpěníme na oleji. Do základu vložíme nakrájené a ochucené skopové maso. Přidáme očištěný a najemno nastrouhaný celer a podlijeme částí masového vývaru. Přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem, případně vodou. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou a přilijeme ji k měkkému masu. Pokrm ještě asi 15 minut povaříme. Nakonec podle potřeby přisolíme a dochutíme pepřem. Hotové ragú rozdělíme na talíře a ozdobíme snítkou čerstvé bylinky. Servírujeme s bramborovými knedlíky nebo rýží.
Fotky receptu Skopové ragú na zázvoru:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!