Postup přípravy receptu Skopové závitky:
Skopové řízky po obvodu nařízneme na třech místech, rozklepeme do šířky, osolíme, potřeme nádivkou, stočíme v závitky a upevníme jehlami na závitky. Drobně pokrájenou cibuli a na plátky pokrájenou zeleninu osmažíme na oleji, přidáme pepř a závitky obalené v mouce, opečeme je po všech stranách, podlijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Při dušení je obracíme, přeléváme šťávou a podléváme vodou. Měkké závitky vyjmeme, šťávu prolisujeme, ohřejeme v ní závitky a podáváme s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
Příprava nádivky: Rohlík natrhaný nebo nakrájený na kousky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí přidáme drobně pokrájené uzené maso a vejce, rozehřáté máslo, nasekanou petrželku, osolíme a promícháme.