Postup přípravy receptu Skopový hřbet s cibulovou omáčkou:
Oprané maso odblaníme, odstraníme tuk, mírně osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozehřejeme ji a maso na ní po všech stranách osmahneme. Podlijeme vývarem nebo vodou, vložíme do středně vyhřáté trouby a za občasného podlévání upečeme doměkka. Během pečení maso obrátíme a poléváme vlastní vypečenou šťávou. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a odložíme na teplou mísu. Šťávu vydusme do tuku, přidáme olej, oloupanou drobně nakrájenou cibuli a do světlerůžova ji osmahneme. Potom vmícháme kečup, jemně utřený stroužek česneku, podlijeme horkým vývarem, trochu osolíme a povaříme. Omáčku nalijeme na nakrájené maso a podáváme na teplých talířích s brambory, rýží nebo bramborovým knedlíkem a kompotem.