Postup přípravy receptu Skopový tokáň s kukuřičnými noky:
1. Skopové maso odblaníme a nakrájíme napřed na tenké plátky a potom na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli. Přidáme maso, osolíme, okořeníme a osmahneme. Mírně podléváme vínem s vodou vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Jakmile maso měkne, přidáme do vydušené šťávy rajčatový protlak, chvilku jej osmahneme, aby se spojil s tukem, podlejeme a maso dodusíme doměkka.
2. Kukuřičnou kaši zavaříme za stálého míchání ve vodě, aby se neudělaly hrudky. Do hodně husté kaše vmícháme čerstvé máslo, sůl a po vychladnutí žloutky. Dobře promícháme a lžičkou namočenou ve vodě nebo tuku vykrajujeme malé noky, které smažíme na tuku dorůžova. Podáváme k tokáni jako přílohu.