1 kg zralých, ale pevných meruněk
| 1/4 l octa
| 1/4 l vody
| 150 g práškového cukru
| kousek celé skořice
| 1 hvězdička badyánu
| půl lžičky anýzu
| půl lžičky nového koření
| 1 malá feferonka
Postup přípravy receptu Sladkokyselé meruňky:
Meruňky rozpůlíme a vypeckujeme. Do kastrolku nalejeme ocet, vodu a cukr a přivedeme k varu. Po částech přidáváme meruňky a krátce (asi 2 min.) povaříme. Vyjmeme a do nálevu přidáme koření a nakrájenou feferonku a 5 min. povaříme. Vložíme zpět meruňky a už je jen prohřejeme. Horké naložíme do lahví, zalejeme nálevem, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a odložíme.
Podáváme k masovým minutkám.
Fotky receptu Sladkokyselé meruňky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!