Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chlebánky plněné sladkokyselým zelím a slaninou

fotka Chlebánky plněné sladkokyselým zelím a slaninou
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  +++++++___
Počet hodnocení: 14

Použité suroviny receptu Chlebánky plněné sladkokyselým zelím a slaninou:

0,5 kg celozrné mouky  | 0,5 kg polohrubé mouky  | 42 g čerstvého droždí  | 0,5 l mléka  |  špetku soli  |  lžička cukru  |  vajíčko  |  sádlo  | střední sklenici sladko-kyselé zelí  | 150 g anglická slanina  | 1 cibule

Postup přípravy receptu Chlebánky plněné sladkokyselým zelím a slaninou:

Náplň sladko-kyselého zelí
Připravíme si sladko-kyselé zelí, cibuli a slaninu. Cibulku si na drobno nakrájíme, dáme na rozehřátý olej, přidáme na kousky nakrájenou slaninu, kterou povaříme s cibulkou, přibližně 10 minut, přidáme zelí a necháme vařit tak, aby nebylo zelí moc měkké a rozvařené, zelí vezmeme a necháme odkapat šťávu.
Potom si připravíme mouku, kterou nasypeme do velké zadělávací mísy a uděláme si důlek. Do menší misky rozdrobíme kvasnice a přisypeme cukr, rozetřeme a přilijeme vlažné mléko. Pořádně vše rozmícháme a vlijeme do připravené mouky. Přidáme špetku soli a mísíme tak dlouho dokud těsto není řádně vypracované. Vymísené těsto posypeme moukou, mísu přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě. Přibližně po 30ti minutách těsto vyklopíme na stůl a rozdělíme na bochánky, ze kterých vytvarujeme chlebánky, dáváme je na plech pomazaný sádlem, potřeme je rozšlehaným vajíčkem a posypeme kmínem, solí, ovesnými vločkami, mákem, sezamovým či lněným semínkem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Aby se pečivo příliš nevysušilo, můžeme dát na dno trouby plech s vodou.


Fotky receptu Chlebánky plněné sladkokyselým zelím a slaninou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Chlebánky plněné sladkokyselým zelím a
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !