100 g polohrubé mouky
| 50 g oleje
| 2 ks vajec
| 1/8 l mléka
| dle chuti: lučina (játrová pěna) na plnění
| dle potřeby: tuk na vymazání plechu
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Slané větrníčky:
Mléko, olej, sůl přivedeme do varu, potom přidáme polohrubou mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nelepí na vařečku. Necháme částečně vychladnout a pak vmícháme vejce. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na lehce vymazaný plech stříkáme malé větrníčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (175 °C) dorůžova. Ještě horké větrníčky podélně rozkrojíme a necháme vychladnout. Větrníčky plníme Lučinou nebo játrovou pěnou.
Fotky receptu Slané větrníčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!